Yritys

Vuonna 2006 sieviläislähtöiset Peltokorven veljekset alkoivat myymään ja asentamaan pellettipolttimia lähiseudun omakotitaloihin. Asiakkailta saamansa palautteen perusteella he päättivät laajentaa yritystoimintaansa ja perustaa puupellettitehtaan. ProPellet Oy aloitti toimintansa avaamalla Ylivieskaan 2007 pellettitehtaan, jonka vuosikapasiteetti oli 6 000 tonnia. Tehdas suunniteltiin ja rakennettiin pääosin omana työnä, etenkin tuotantolaitteisto oli tärkeimpiä koneita lukuunottamatta, "juuri oikeaan tarpeeseen", paikanpäällä itse valmistettua.

ProPellet rakensi vuonna 2009 pellettitehtaan Venäjän Karjalaan Petroskoihin. 2011 ProPellet toimi laitetoimittajana Järviseudun Pelletin uudessa pellettitehtaassa Alajärvellä. Mainitut tehtaat ovat edelleen merkittäviä kumppaneita yhtiölle.

Vuonna 2012 alkoi uuden oman pellettitehtaan suunnittelu Ylivieskaan, tarkoituksena ajanmukaistaa tilat ja laitteet vastaamaan nykyistä tuotantoa. Varsinaiset rakennukset valmistuivat ulkopuolisen rakennusliikkeen toimesta. Tehtaan laitesuunnittelusta ja toteutuksesta vastasi ProPellet. Työt aloitettiin kuljettimien, tankopurkainten ja muiden laitteiden rakentamisella ja keväällä 2013 päästiin koneiden asennukseen. Uudet tilat saatiin tuotantokuntoon loppukesällä 2013, jonka jälkeen yhtiön toiminta siirtyi kokonaisuudessaan uudelle tehtaalle. Uuden tehtaan myötä tuotantokapasiteetti kasvoi siinä vaiheessa 14 000 tonniin ja on siitä vielä tuplaantunut uudempien investointien myötä.

Jo alkuvuosina yhtiö asensi satoja pieniä pellettipolttimia. Vähitellen kokemuksen karttuessa ProPellet toimitti yhä isompia lämpölaitoksia suurempien kiinteistöjen lämmittämiseen. Tänä päivänä yhtiöllä on kyky rakentaa ja toimittaa asiakkailleen lämpölaitoksia 2 MW-teholuokkaan saakka. Lämmityslaitteet voidaan asentaa asiakkaan olemassa oleviin tai uusiin tiloihin - vaihtoehtoisesti kohteen yhteyteen rakennetaan erillinen lämpökontti.

ProPellet aloitti lämpöyrittäjyystoiminnan vuonna 2011. Ns avaimet käteen-lämpöpalvelu on saavuttanut merkittävää suosiota etenkin julkisella puolella ja siitä on muodostunut yksi ProPelletin päätoimialoista. Asiakas hankkii tarvitsemansa lämpöenergian kokonaispalveluna, jolloin asiakkaan ei tarvitse investoida laitteisiin tai laitoksiin. Vuonna 2018 yli 50 omaa lämpölaitosta tuotti megawattitunteja asiakkaiden tarpeisiin.

Soita Pellettimyynti
Soita Laitos- ja lmmnmyynti
Soita Pienpolttimet
Soita Varaosat ja huolto